У свої 25 років ветеран Олександр Морозов запатентував масляні серветки для чищення зброї

Потреба в такій розробці була продиктована його ж власним бойовим досвідом. 

“Якось у 2015 році на Донеччині довелося протягом двох тижнів використовувати зброю мого пораненого товариша, бо не мав можливості почистити свій автомат. Просто не було чим. Тоді і спало на думку, що треба щось практичне, надійне”, — каже Олександр Морозов, який російсько-українську війну зустрів у лавах 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. 

Так, під час боїв, окрім забруднень, які виникають внаслідок інтенсивної стрільби, на зброю ще й налипає бруд.  

Відтак, після штурму зброя стає непридатною, її потрібно чистити, а можливості для цього часто просто не існує.

Розробка Олександра Морозова і була покликана вирішити цю дошкульну потребу наших військовослужбовців. 

Зараз Clean Shot — єдині в Україні виробники масляних серветок для чищення зброї, і саме цей проєкт став переможцем конкурсної програми #ВАРТО Українського ветеранського фонду. 

Продукція, засновником якої є ветеран Олександр Морозов, вже встигла здобути прихильність і серед українського сектору національної безпеки та оборони, і серед міжнародних партнерів. Відгуки — лише схвальні. Просять ще. 

Зараз потреба у таких серветках для наших Сил оборони тільки зростає: тривають інтенсивні бойові дії, штурми, контрнаступи задля звільнення української землі. Зброя має бути зарядженою та чистою. 

“А перехід Збройних Сил України на нове озброєння створює запит на удосконалення та розширення засобів для чищення як стрілецької зброї, так і важкого озброєння. Тому для виробничих процесів нам необхідно закупити додаткове обладнання, яке дозволить не лише розширити, а й здешевити вартість кінцевої продукції”, — коментує Олександр Морозов плани щодо розвитку своєї ветеранської справи.  

Крім того, в майбутньому планується забезпечення волонтерських організацій та військовослужбовців безкоштовними засобами для чищення зброї. 

Шляхи цього планують два: інвестування підприємства та можливість зробити “підвіс для ЗСУ” серед роздрібних покупців.

Так, поки Олександр Морозов знову в строю та б’ється з росіянами — його справа триває та розвивається, а Український ветеранський фонд Мінветеранів йому в цьому допомагає.

Сторінка серветок: https://www.facebook.com/CLEANSHOT.UA

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: