Ветеран-підприємець Микола Воропай — це історія про впертість, натхнення, рух вперед, розвиток та життя

Лише вдумайтеся: чоловік виконував бойове завдання в оточеному росіянами Маріуполі у складі підрозділу Морської охорони, йому вдалося вибратися із міста в кільці, він перебрався на Прикарпаття та осів у Івано-Франківську, де взявся відновлювати свою справу.

У Маріуполі Микола мав власну фотостудію, виготовляв сувенірну продукцію.

Під час повномасштабного вторгнення все було втрачено, а бізнесмен знову став до строю — разом з підрозділом виконував завдання в районі Азовського судноремонтного заводу та Маріупольського морського торговельного порту.

🔵 Тепер Український ветеранський фонд допомагає підприємцю в реанімації його справи: чоловік подався на конкурсну програму #ВАРТО від УВФ, й отримає фінансування на реалізацію проєкту “АRTнація. Відновлення”. Його суть — запуск власного виробництва щодо різки різних матеріалів, нанесення зображень, маркувань на продукцію тощо.

За ці кошти планується придбати лазерний верстат, фрезерний верстат, 3D-принтер, УФ-принтер. За допомогою цього обладнання, зі слів підприємця, можна буде наносити зображення високої якості практично на будь-які поверхні.

Пан Микола планує виготовляти щедрий арсенал продукції: підставки під напої, корзинки для квітів, вбрання для ляльок-оберегів, світильники, нанесення зображень на кахель, друк на тканинах тощо.

Додамо також, що це не перша співпраця Миколи Воропая з Українським ветеранським фондом — він вже отримував фінансування від УВФ у рамках програми “20 тисяч”. Ці кошти стали частиною суми, за яку Микола придбав фото- та лазерне обладнання, а влітку 2022-го відновив виготовлення продукції.

Справа — оживає, втрачене — реанімується, незаконно відібране росіянами — повертається власнику, ціною великої праці. А ми в УВФ допомагаємо в цьому, підставляючи руку підтримки.

АRTнація. Відновлення: сувеніри від морського охоронця з Маріуполя
 
Микола Воропай захищав Маріуполь із перших днів вторгнення, а наприкінці травня чоловікові вдалося виїхати з окупованого міста.
 
Його будинок, фотостудію та магазин сувенірів знищили російські ракети. Але він відновив свою справу, тому назвав виробництво «АRTнація. Відновлення».
 
Планує виготовляти сувеніри з деревини, шеврони, вишиванки, а також наносити логотипи на замовлення.
 
Почати справу з нуля допомогло фінансування, яке надав Український ветеранський фонд.
 
Про те, як військовий до останнього намагався обороняти Маріуполь від ворога — дивіться у відео ШоТам!

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: