Книги видавництва ветерана Марка Мельника читають маленькі українці та генерал Залужний

Марко Мельник, на позивний “Вирій”, розвиває проєкт “Інтелектуальний арсенал”. Ветеран став одним із переможців першого конкурсу фінансування ветеранської справи #ВАРТО.

Народився та виріс у місті Кривий Ріг. Був учасником Революції гідності, доєднався до “Пpавoгo cектoру” й став сотником Самооборони. Під час сутичок з бійцями “Беркуту” його поранили.

У 2014 році Марко пішов добровольцем на фронт. Був солдатом розвідувально-диверсійного підрозділу батальйону “Aзoв”. Військовий журналіст. Засновник і головний редактор першого в Україні фронтового часопису. А вже за рік став водієм медичної служби та командиром групи військових журналістів ідеологічної служби полку “Aзoв”. Учасник Широкинської операції.

2016-го року заснував одне з перших в Україні ветеранських видавництв.

“Проєкт “Інтелектуальний арсенал” видаватиме й поширюватиме п’ять накладів книг, що забезпечать українців і зокрема військових, які зараз захищають Україну, інформаційним та інтелектуальним підґрунтям”, — розповідає Марко.

За словами захисника, такі книги необхідні, аби зберегти високий моральний дух бійців та цивільних, й орієнтувати суспільство в цілому на перемогу і відновлення України після поразки російських окупантів.

“Планується видання книг на такі теми: історія боротьби України за свою Незалежність у кінці 80-х — на початку 90-х під час розвалу СРСР; наймасштабніші успішні військові операції світу проти тероризму; ідеологічні підстави українства та національна ідея України; військова мемуаристика добровольців (ветеранів), які стали на захист України з 2014 року; поетична збірка ветерана війни з РФ,” — поділився ветеран.

У 2022 році Марко Мельник став віцепрезидентом історичного клубу “Холодний Яр”.

Фото — з особистого архіву Марка Мельника

Натхненна історія у відео ШоТам

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: