Український ветеранський фонд розширює співпрацю із платформою Lobby X

Українська армія — найтоповіший роботодавець 2022 року, а Lobby X — нині лідер серед рекрутингових платформ. Адже саме завдяки команді Lobby X цього року українське військо поповнилося ефективними, ціннісними, вмотивованими людьми, чиї навички, отримані у цивільному житті, застосовуються саме там, де найбільше потрібні. 

 

 

«Наша мета у такий спосіб реформувати армію, де кожен буде на своєму місці та якісно робитиме те, що найкраще вміє. Бо ідеї — це добре, але без людей вони нічого не варті», — каже засновник платформи, підприємець та громадський активіст Владислав Грезєв.

 

 

Lobby X є одним із тих проєктів “сектору змін”, що народилися після Революції Гідності у 2016 році. І саме тому є якісно новою платформою, що тримала фокус уваги на громадському секторі та рекрутингу кадрів для державних органів, а ще має власну мережу контактів і створює спільноту довкола. 

Виконавча директорка УВФ Наталія Калмикова говорить: “Я знаю Lobby X дуже багато років, знаю їхній підхід до підтримки створення ціннісних команд, тому для мене була важлива їхня допомога в доборі людей у мою команду, а також я вважаю, що коли компанія не просто шукає працівників, а добирає людей, які будуть із вогнем у серці робити свою роботу, то від цього виграють усі”.

Спільні цінності та бажання посилити Збройні Сили України кваліфікованими ветеранами та військовослужбовцями — стали основою для підписання меморандуму про співпрацю Українського ветеранського фонду та Lobby X.  

Із червня цього року платформа розпочала новий напрямок, що зараз набрав обертів, а саме — поповнення лав ЗСУ кваліфікованими кадрами. 

Ольга Бандрівська,  координаторка напряму військових вакансій говорить: “За 6 місяців нашої роботи над військовими вакансіями — бачимо за кількістю подач кандидатів — ЗСУ є лідером серед роботодавців. Конкурс складає 39 осіб на місце. Це говорить про високу мотивацію українців та готовність долучатись до оборони Батьківщини у тому напрямі, де вони є найсильнішими. Адже Збройні сили — це не лише бойові вакансії. Це й технічні, ІТ, креативні посади. Ми шукаємо не лише кулеметників та штурмовиків, а й відеографів, програмістів, інженерів, комунікаційників. Війна, яку ми ведемо, інтелектуальна. Саме тому, наша мета — найбільш ефективне використання людського потенціалу”.

Знайти своє місце у ЗСУ через відгук на вакансію на Lobby X — вигідно всім: людині, яка хоче служити, командуванню, що прагне знайти професійні кадри, і, головне, країні, яка хоче якнайскоріше перемогти у війні. 

Станом на кінець грудня 2022-го команда отримала 5000 відгуків на військові вакансії, зарекрутила понад 150 військовослужбовців та працює з 24 підрозділами.

Влад говорить: “Ми були приємно вражені, що допомогли одному спецпідрозділу закрити за два дні цілу групу звʼязку. Коли розміщували вакансії, не чекали такого результату”. 

Найпоширеніша механіка для мобілізації за конкретним запитом у конкретний підрозділ через Lobby X така: 

  1. Фіксується запит. Команда піклується про час і ресурси тих, хто звертається — командирів батальйонів, бригад чи рот, тож у телефонному режимі/голосовим повідомленням/при короткій особистій зустрічі обговорюється функціональність посади, навички та експертиза. Жодних форм чи листів поштою. Жодної бюрократії.
  2. Оформлюється запит і готується оголошення про пошук людини на певну посаду. Вакансія публікується на платформі та у соцмережах Lobby X. Ведеться активний пошук через партнерську мережу, у напрямі тих, хто гіпотетично готовий мобілізовуватися. Наприклад, Lobby X почали поширювати вакансії через соціальні мережі військових, комунікувати з випускниками усіх профільних навчальних закладів та курсів. Збираються відгуки кандидатів.
  3. Команда робить прескрініг за резюме та мотиваційним, спілкується та відсіює тих, хто точно не підходить за номінальними вимогами. На офіцерські — управлінські позиції — проводять співбесіди, і готують для командира широкий звіт із рекомендаціями та відгуком. 

  1. Інформація про кандидатів передається у відповідний підрозділ. Далі з людиною спілкується командир. Якщо все гаразд, підрозділ робить відношення на військкомат, до якого прикріплений кандидат, про готовність людину оформити, перевести тощо.

Новоприбулі військові — це майбутні ветерани. І, співпрацюючи із платформою Lobby X, ми допомагаємо людям із пошуком себе, щоб після війська — наші ветерани не були “загубленими механізмами”, які не можуть себе знайти, а на попереднє цивільне місце роботи за жодних обставин не хочуть повертатися. 

“Наші військові повинні мати можливість рости вже сьогодні, у війську, а потім — у мирному житті. Це комплексна абілітація — система реалізації спроможностей», — підсумовує Наталія Калмикова.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити:

Український ветеранський фонд
ЄДРПОУ 44565396
МФО 820172
UA388201720313231001301022947
в Державна казначейська служба України м. Київ

Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/ company Name УВФ IBAN Code UA863052990000025300015000517
Назва банку/ Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/ Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/ Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33
Банк-кореспондент/Correspondent bank JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 890-0085-754
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N
Банк-кореспондент/Correspondent bank The Bank of New York Mellon, New York, USA
Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/company Name УВФ IBAN Code UA453052990000025302035000647
Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/ Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/ Account in the correspondent bank 400886700401
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank COBADEFF
Банк-кореспондент/Correspondent bank Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 6231605145
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASDEFX
Банк-кореспондент/Correspondent bank J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY