Розпочинаємо розповідати про переможців конкурсної програми “Варто+ГО”

Громадські організації отримали від Українського ветеранського фонду кошти для реалізації проєктів для ветеранів і їхніх родин.

🔵 Громадська організація з Вінниці “Подільська агенція регіонального розвитку”.

“Мережа мужніх”: центр розвитку соціального підприємництва для ветеранів” – так називається проєкт, який прописала та запропонувала до реалізації команда.

За отримані кошти команда планує закупити, зокрема, два спеціалізовані ноутбуки та окуляри віртуальної реальності.

“Використання даної моделі ноутбуків та окулярів необхідне для ефективного навчання, оскільки маємо доступ до програмного забезпечення, яке буде надавати доступ до інформації та програм навчання з використанням VR. Ми маємо досвід реалізації освітніх бізнес-програм з використанням VR технологій mozaBook та mozaWeb, Creator AVR”, – кажуть в ГО.

Команда ГО, реалізуючи цей проєкт, бере за основу принцип “вудка замість риби”.

Про що проєкт? Він скерований на надання менторської підтримки ветеранам при започаткуванні та розвитку підприємництва.

Наші заявники запланували організацію бізнес-навчання, менторінг для ветеранів та онлайн і офлайн консультації на постійній основі щодо старту і розвитку ветеранського підприємництва. Все це буде здійснюватися на базі соціального підприємства “Системні рішення”.

Тут також планується заснувати спеціалізований центр для робочих процесів.

Головна ідея центру – підтримка та стартовий супровід підприємств та ветеранів, які їх створюватимуть. Розташовуватиметься він у центрі Вінниці. Це буде фізичний простір, і на його базі будуть реалізовані навчальні програми для ветеранів.

Хто буде навчати? Професійні ментори, які пояснюватимуть, як започаткувати та розвивати свій бізнес. Це, запевняють в ГО, компетентні фахівці, а їхня база експертів вже напрацьована досвідом та часом.

Запуск цього проєкту та його реалізація, переконані в “Подільській агенції регіонального розвитку”, сприятиме розвитку підприємництва в регіоні, підвищенні конкурентоспроможності ветеранського бізнесу на внутрішньому і зовнішніх ринках.

Під час реалізації проєкту заплановано проведення офлайн-навчання для 20 ветеранів та онлайн навчання для 50 ветеранів.

Навчання буде про лідерство (яке базується на ветеранському досвіді), психологічні аспекти (орієнтовані на соціалізацію через бізнес), аналіз ринків (послуги, товари тощо), бізнес-плани, маркетинг, бізнес-процеси, фінанси, правові аспекти бізнесу, залучення інвестицій тощо.

Крім того, ноутбук з поворотним екраном та VR окулярами будуть використовуватися для апробації програмного комплексу Шведського інституту болю та Норвезького військового медичного центру для реабілітації ветеранів з ознаками фантомного та хронічного болю.

У “Подільській агенції регіонального розвитку” запевняють, що реалізація цього проєкту сприятиме розвитку соціального підприємництва та дозволяє реалізувати принцип “вудка замість риби”, який включає створення додаткових робочих місць та надання можливостей для працевлаштування людям з інвалідністю.

ГО “Подільська агенція регіонального розвитку” розпочала свою діяльність ще у 2007 році. Вона активно співпрацює з міжнародними партнерами з надання донорської допомоги та за період діяльності реалізувала десятки проєктів. Має шану та повагу і в міжнародних партнерів, і в регіоні.

З 24 лютого ГО акцентувала свою діяльність на потребах, зокрема, внутрішньо переміщених осіб. Люди з цієї громадської організації вміють працювати у кризових ситуаціях.

Фото – Костянтин і Владислава Ліберови

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: