“Сумую за роботою на підприємстві”: ветеран Олександр Сороковий та його історія будівельного бізнесу

Ветеран Олександр Сороковий вже мріє про час активного відновлення України та чимдуж наближає Перемогу. Коли країна буде відбудовуватись, Олександр буде максимально корисним. Він давно займається термомодернізацією – комплексом робіт, які скорочують енергоспоживання населенням. Це й утеплення, й енергомодернізація в будівництві. 

Ідея будівельного бізнесу виникла у старшого брата Олександра – Віталія, який є також учасником бойових дій.

 «Він мене запросив до себе. Я почав свій шлях з роботи штукатура і так потихеньку рухався. Потрібно було пройти всі етапи, аби зрозуміти всю суть роботи в будівництві. І на даний час я вже один з засновників фірми», – розповідає нам ветеран.

Маючи бойовий досвід ще з 2018 року, ветеран зустрів повномасштабну війну на рідній Полтавщині. Олександр згадує, що до 24 лютого підприємство «Полтава Спецбуд» мало чимало планів:

«Ми багато працювали, мали перспективу розвитку. Займались і будівництвом і виробництвом фасадних декорів, бо маємо обладнання для цього. Роботи перспективні були, але повномасштабна війна все змінила».

Спочатку Олександр залишив бізнес та записався у ТРО: був готовий боронити рідну область.

 «Ми, як люди з військовим досвідом, почали організовувати місцевих мешканців, блокпости. Потім я перейшов в ЗСУ, бо хоч ми й були готові до можливих військових дій на Полтавщині, там все спокійно, тому потрібно було йти туди, куди ліз ворог», – згадує Олександр.

Влітку ветеран стояв на захисті Бахмута, зараз разом з побратимами з підрозділу «Одін» виконують бойові завдання у Чернігівській області.

Будівельний бізнес у цей час не зупинився, але для подальшого розвитку вимагав рішучих дій та фінансування. У цьому Олександру та його бізнес-партнерам і допоміг Український ветеранський фонд. 

«Восени мій знайомий, ветеран зателефонував і розказав, про конкурс Варто 2.0. від Українського ветеранського фонду. Ми переговорили з усіма засновниками – і прийняли рішення брати участь. І здобули перемогу! На виграні кошти ми вже придбали підвісні люльки й ще плануємо певне обладнання, яке допоможе виконувати роботи з термомодернізації будівель та ремонту покрівель», – пояснює Олександр.

За словами ветерана, один із найголовніших принципів роботи їхнього будівельного бізнесу – дати можливість працювати учасникам бойових дій, захисникам України:

«Люди повинні працювати та забезпечувати свої родини. Є хлопці, учасники бойових дій, які з тих чи інших причин не можуть бути зараз в ЗСУ, вони працюватимуть у нас. Ми чекаємо на сезон. Для будівельників – це весна».

Як бачимо, перемога у конкурсі проєктів #Варто 2.0 дала можливість Олександру закупити нове обладнання ➜ бізнес продовжує розвиватись навіть в умовах війни ➜ учасники бойових діють матимуть змогу працювати та забезпечувати родини.

Тепер для ветерана найголовніше – скоріше здобути Перемогу країни та повернутись до будівництва:

«Я сумую за роботою на підприємстві. Але, що поробиш, зараз є важливіша робота – оборона країни».

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: