«Хоробрий уїк-енд» – терапевтичний захід для дітей ветеранів

Жити у прикордонних територіях Сумщини – складно. Особливо дітям. Обстріли тримають у постійній небезпеці, напрузі. Не має сенсу говорити про відпочинок, навчання чи спілкування з друзями. Діти сидять вдома. А коли їхні батьки були на війні, або повернулись на фронт – це додаткове психологічне навантаження.

Щоб реабілітувати дітей ветеранів, вийти з психологічного ступору, принести їм радість Сумська громадська організація готує «Хоробрий уїк-енд».

Цим займеться Організація “Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Сумській області”. А Український ветеранський фонд підтримає фінансово. Адже команда перемогла у конкурсі #Варто+ГО.

💬 “Щоб вивести дітей з психологічного ступору – зробимо для них свято зі всіма необхідними елементами: психологічна реабілітація методами арттерапія, цікавими майстер-класами, розважальною програмою та унікальними подарунками, виготовленими саме для дітей цієї категорії”, – пояснюють суть проєкту «Хоробрий уїк-енд» організатори.

Цей захід – не просто про свято. Організація створить і апробує механізм соціального супроводу дітей ветеранів і загиблих воїнів. Вони будуть використовувати арттерапію.

Після цього вони створять теоретичний матеріал.

“Посібник буде корисним у роботі соціальних працівників, фахівців закладів культури, освіти, позашкілля, громадських активістів, волонтерів. Будуть зібрані дієві кейси з реабілітації. Будуть зібрані та систематизовані фото, відео із заходів, а також фідбек від учасників. Крім того, залучатимуться професіонали для формування порад”, – кажуть організатори.

«Хоробрий уїк-енд» будуть проводити у трьох містах Сумської області у форматі просто неба. Бажаємо організаторам успіху та радіємо, що маємо змогу їх підтримати.

Найближчим часом ми запустимо нову програму підтримки ініціатив для ветеранів і їхніх родин. Тож, Громадські організації та об’єднання, тримайте руку на пульсі.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: