Ветеран Артур Красовський розвиває виробництво натурального екологічно чистого меду і корисних бджолопродуктів “Азовські бджілки”

Ветеран Артур Красовський — один із переможців конкурсу фінансування бізнесу #ВАРТО від Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

Артур розвиватиме виробництво натурального екологічно чистого меду і корисних бджолопродуктів “Азовські бджілки”. Займатиметься розведенням бджіл “української степової” та “карпатської” порід.

“Бджільництвом почав займатися 5 років тому. Це було хобі після того, як звільнився зі служби. З 2012 року працював у поліції, розслідував економічні злочини. З початком російського вторгнення у 2014 році був залучений до оборони на лінії розмежування поблизу Маріуполя”, — розповідає Артур Красовський.

Після звільнення зі служби чоловік вирішив перетворити бджільництво з хобі на джерело доходу. Жив у Мелекіне, це поблизу Маріуполя. Там тримав пасіку. З початком повномасштабної війни йому довелося покинути дім й переїхати до Хмельницького.

“Їхати довелося через десятки блокпостів, сірими обхідними шляхами. Тому ні бджіл, ні іншого свого майна забрати не міг. Усе, що лишилися на тимчасово окупованій території — знищено. У мене було відкрите підприємництво. Думав займатися бджільництвом, але з грошима було складно. Побачив в інтернеті, що Український ветеранський фонд фінансує розвиток ветеранського бізнесу. Подав заявку — і виграв, хоча навіть не очікував. Був приємно вражений”, — ділиться ветеран.

За словами захисника, у планах: виробництво меду, фасування його в стіки, приготування солодощів. А ще надаватимуть послуги з апітерапії. Це спеціальні будиночки, які стоять на вуликах й там відпочивають люди. 20 хв відпочинку в “бджолиному будиночку” заміняє повноцінний сон.

До роботи на пасіці та підприємстві залучатимуться 6 осіб: помічники-пасічники, фасувальники, фахівець з маркетингу. А з весни розширятимуть пасіку до 500-600 вуликів.

Щиро тішимося, що можемо підтримати такі проєкти. І нагадаємо, що до 26 листопада ми приймаємо заявки на ще один конкурс ВАРТО 2.0. І сами ви можете стати переможцем та отримати від 500 тисяч до 1 мільйона на розвиток свого бізнесу.

Фото: з особистого архіву Артура Красовського.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: