«Люди – це найголовніше». Як реалізує проєкти ГО «Центр розвитку Студенянської громади»

«У нас у громаді вже 265 ветеранів, разом з учасниками бойових дій на території інших держав. Враховуючи членів їх родин – це приблизно 1000 осіб, тобто майже 20% населення громади. Саме цим людям наразі потрібно найважливіше – соціальна та психологічна підтримка, відновлення здоров’я», – пояснює пані Валентина, проєктна менеджерка ГО «Центр розвитку Студенянської громади».

Громадська організація ще кілька років тому обрала працювати лише над важливими питаннями. Ті, що є на часі. Зараз – це ветерани

«Працюємо для людей. Люди – це найголовніше», – каже пані Валентина.

У «Центрі розвитку Студенянської громади» швидко взялась за справу. Поки керівник організації Олександр Старостін активно їздить на схід України, доставляє продукти та товари першої необхідності нашим захисникам, команда визначилась, як може бути корисною ветеранам.

«У кожного є знайомі, друзі чи родичі у ветеранських родинах. Ми знаємо ці історії: дехто досі відновлюється після отриманих травм під час АТО/ООС, дехто повернувся з травмами, отриманими в боях вже під час повномасштабного вторгнення росіян. А у деяких родинах діти залишились без батька або жінка без чоловіка», – розповідає про односельців пані Валентина.

Допомагати ветеранам та їхнім родинам вирішили у декількох напрямках:
🔹 створити ветеранський громадський Центр «Пульс»
🔹 соціальний супровід ветеранів, членів їхніх родин та членів сімей загиблих ветеранів, захисників та захисниць України
🔹 неформальна освіта та психологічні тренінги для ветеранів та їхніх родин
🔹 створення сайту з актуальною інформацією для ветеранів

Реалізувати ці задуми допомагає Український ветеранський фонд Мінветеранів. Громадська організація «Центр розвитку Студенянської громади» подала заявку та стала переможницею конкурсу проєктів Варто+ГО та отримала фінансування на свій проєкт «Соціальна підтримка ветеранів – потенціал розвитку Студенянської громади».

«Ми були такі щасливі, коли дізнались про перемогу. Це навіть можна порівняти з народженням дитини. Радісні емоції! Ти розумієш, що це не просто робота, це твоє натхнення. Це твій вклад», – згадує свої емоції після виграшу проєктна менеджерка пані Валентина.

Громадська організація почала рік із реалізації проєкту:
✅ замовили меблі та техніку для центру
✅ за допомогою партнерів ветерани вже отримують соціальні послуги, юридичні консультації та психологічну підтримку

«Ми готуємось до відкриття. Центру підтримки ветеранів – це буде місце, де не тільки можна буде отримати послуги. Затишний простір для спілкування у колі побратимів. Наші ветерани планують створити свою громадську організацію для того, щоб їхнє керівництво могло представляти інтереси усіх побратимів і посестер. Вже було перше обговорення», – розповідає пані Валентина.

Окрім соціальної підтримки ветеранів, ГО «Центр розвитку Студенянської громади» хочуть, аби імена захисників та захисниць, що поклали своє життя задля свободи країни, лишились в історії.

«Ми плануємо встановити пам’ятний знак для вшанування та увіковічення пам’яті загиблих Захисників України. Вже маємо дизайн. Це буде гранітний тризуб з викарбуваними словами вдячності та шани захисникам. І ще – плануємо музейну експозицію, де зберемо та збережемо історії наших учасників російсько-української війни. Бо це наша історія», – говорить Валентина.

Студенянська громада дійсно стала прикладом турботи про своїх захисників та захисниць. Для них ветерани – це справжні герої, а для ветеранів ГО «Центр розвитку Студенянської громади» – надійна підтримка.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: