Ветеранка створила швейне підприємство

Влітку 2014 року Богдана Сидоренко пройшла медичні курси й записалася в добровольці. На той час вона була звичайною студенткою, але залишила навчання й разом з однодумцями поїхала на передову надавати військовим медичну допомогу. 

З АТО Богдана повернулася у 2016 році й спочатку працювала в благодійному фонді. А з часом зрозуміла, що може принести користь військовим іншим чином. У 2017 разом із сестрою вони організували підприємство з пошиття одягу. Богдана стала власницею, а її сестра Рената Габер — виконавчою директоркою. Зауважимо, що бізнес виник не на порожньому місці, адже до цього швейною справою займалися батьки дівчат.

ТОВ «Ніка-Текст Плюс» шиє спецодяг насамперед для Збройних сил. Втім, є замовлення на вироблення уніформи й для інших підприємств, зокрема й таких великих як Укрпошта чи Укрзалізниця. Є як комерційні, так і державні замовлення, але пріоритетний напрям — армія. 

«Минулого року коштів бракувало. З кредитуванням було складно, інвестори на зв’язок не виходили. На допомогу прийшов Український ветеранський фонд. Вони нам подзвонили й запропонували взяти участь у конкурсі. Наш юрист ознайомився з програмою й ми почали готувати документи. Плануємо розширення виробництва, адже потреба щодо забезпечення одягом в армії зростає», — розповідає Рената. 

Зараз в їхньому філіалі працюють близько 100 людей. Завдяки коштам ветеранського фонду сестри планують створити ще понад 30 робочих місць. 

«У нас на підприємстві є навіть своя навчальна база. Тобто можна пройти відповідні курси й отримати робоче місце. У нас маленьке містечко й роботу тут знайти дуже важко, особливо під час війни», — констатує сестра нашої героїні (підприємство знаходиться в місті Ямпіль на Вінниччині).  

Гроші від ветеранського фонду підуть на додаткове виробниче обладнання, зокрема, на промислові швейні машини. Це дасть можливість збільшити обсяг виготовлення військової форми та прискорить процес виробництва. Адже від Міністерства оборони та Нацгвардії вже плануються додаткові замовлення. 

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: