Команда УВФ перебуває з робочою поїздкою у США: про що ведемо діалог

Виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова та ветерани російсько-української війни вже кілька днів перебувають з робочою поїздкою у Сполучених Штатах Америки.

З ким вже зустрілася та про що говорила команда УВФ у Штатах

Так, виконавча директорка УВФ та українські ветерани Олександр Голопотелюк і Мойсей Бондаренко зустрілись із представниками U.S. Department of State: Bureau of Conflict & Stabilization Operations у США.

Бюро операцій з конфліктів і стабілізації захищає демократичні цінності США, а також займається реінтеграцією в цивільне життя колишніх бійців і ветеранів. 

Разом ми порівняли наші досвіди та обговорили бачення підтримки ветеранів. Також спілкувались про те, як ветерани будуть сприяти відновленню України після перемоги. Зокрема через відкриття та розвиток ветеранського бізнесу.

Форум з обміну досвідом: чому це корисно нашим ветеранам

Крім того, People of Ukraine та Український ветеранський фонд провели Second US-Ukraine Veteran Entrepreneur Exchange Forum у Вашингтоні. Це другий американсько-український форум з обміну досвідом ветеранів-підприємців. Він відбувся у Клубі військово-морських сил.

Учасники форуму обмінювались найкращими практиками створення та ведення ветеранського бізнесу. Адже ми можемо допомогти підтримати ветеранську ініціативність, а дисципліна та цілеспрямованість українських захисників і захисниць  дасть потужний результат для їхньої родини та для економіки країни в цілому.

На зустрічі був український ветеран-підприємець – Олександр Голопотелюк. Він ветеран АТО, який знову повернувся на війну, лідер Veterans Hub Odesa та власник піцерії. 

Олександр має економічну освіту та досвід ведення бізнесу. Ветеран говорив, що відкриття власної справи – це спосіб повернення до цивільного життя після війни. І якщо ми будемо підтримувати ветеранів-підприємців вже зараз, це дасть їм перевагу на майбутньому післявоєнному ринку.

Ми були раді вітати на форумі міністра у справах ветеранів України, Юлію Лапутіну, Ярослава Брисюка, радника та заступника голови комісії, який представляв  Посольство України в США.

Зустріч із представниками ветеранських організацій США: що цікавого

Також міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та Виконавча директорка УВФ Наталія Калмикова зустрілися з очільниками та представниками громадських організації Америки, що надають соціальні, адвокаційні, психологічні та гуманітарні послуги ветеранам та членам їхніх сімей.

Американських колег ознайомили з проєктами і програмами Міністерства та УВФ щодо підтримки ветеранів, членів їхніх сімей та родин полеглих Захисників і Захисниць України, які реалізуються в межах адаптації цих осіб до мирного життя у громадах, залучення до економіки. 

Серед них – такі відомі організації, як Спілка ветеранських рад (Union Veterans Council), Ветерани міжнародних воєн (Veterans of Foreign Wars), Американські ветерани з особливими потребами (Disabled American Veterans), Американський легіон (American Legion), Паралізовані ветерани Америки (Paralyzed Veterans of America), Проєкт допомоги пораненим військовим (Wounded Warriors Project), Фундація Елізабет Доул (The Elizabeth Dole Foundation), Програма допомоги громадянам, які пережили трагедію загибелі близьких військових (Tragedy Assistance Program for Survivors (TAPS).

Зокрема, це пілотні проєкти зі створення центрів ветеранського розвитку в українських регіонах та впровадження інституту помічника ветерана, запуск ветеранського “єдиного вікна” у ЦНАПах, реалізація програм з соціальної підтримки та перенавчання для ветеранів та їхніх сімей, грантових програм для фінансової підтримки ветеранського підприємництва тощо.

Прапор для конгресмена від українських ветеранів – вдячність за безумовну підтримку

Українські ветерани Олександр Голопотелюк та Мойсей Бондаренко підписали американському конгресмен Теду Льє прапор. На пам’ять про зустріч та як знак вдячності за безумовну підтримку.

“Мав честь зустрітися сьогодні з двома українськими військовослужбовцями разом з представниками Українського ветеранського фонду. Ми готові підтримувати Україну, наскільки це можливо, і продовжуватимемо виступати за фінансування для України”, – написав Ted Lieu у своєму Twitter. 

Ted Lieu – це американський конгресмен, заступник голови Палати представників Конгресу США, адвокат і військовий офіцер у відставці. Він щиро вболіває за перемогу України та підсилює ветеранів. Тож і делегація Українського ветеранського фонду теж мала за честь зустрітись та познайомитись із Тедом.

Міністерство праці, USAID, Коледж Вільяма і Мері – чому ці діалоги важливі для УВФ

Також команда УВФ провела зустріч із Міністерством праці США. 

 У функції міністерства входить забезпечення прав працівників, поліпшення умов праці, збільшення можливостей для зайнятості, захист пенсійних і лікарняних виплат. 

Міністерство розробило кілька програм та законодавчих норм, міністерство активно працює для зменшення безробіття серед американських ветеранів. Ця зустріч є важливою для УВФ задля обміну досвіду та впровадження найкращих практик з працевлаштування ветеранів. 

Ми вели діалог також із Агентством США з міжнародного розвитку. Це незалежне агентство федерального уряду США, яке відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам. До основних напрямів роботи Агентства входять підтримка торгівлі, сільського господарства, економічного зростання, охорони здоров’я, сприяння у запобіганні конфліктам та підтримка демократії.  Агентство є значним фінансовим донором та підтримує значну кількість проектів в Україні, в тому числі ветеранських організацій. 

Іще одна зустріч – з Коледжом Вільяма і Мері (College of William & Mary, W&M). Це — державний дослідницький університет в місті Вільямсбург. 

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна та виконавча директорка УВФ Наталія Калмикова зустрілися з представниками коледжу. Обговорили, зокрема, перехід військових до цивільного життя, почули про досвід William & Mary, щоб запровадити найкращі практики в Україні

У коледжі вчилися американські президенти Томас Джефферсон, Джеймс Монро і Джон Тайлер, а також такі відомі американські діячі, як головний суддя Верховного суду США Джон Маршалл, спікер Палати представників США Генрі Клей і 16 американських державних діячів, які підписали Декларацію незалежності. 

Заклад має Офіс із залучення студентів-ветеранів та запустили нову сертифіковану програму, що готує ветеранів і членів розвідувального співтовариства до переходу на цивільні керівні посади високого рівня. Офіс із залучення ветеранів студентів підтримує студентів-ветеранів різними способами: від підтримки зусиль ветеранських студентських організацій до допомоги із заповненням заявок та отриманням пільг. Співробітники допомагають у пошуку можливостей стажування та працевлаштування, а також координують ініціативи в усіх школах і програмах, працюють над збільшенням числа ветеранів серед студентів.

Конгрес, конгресмени, ветерани та УВФ – де ще звучав діалог

Наша делегація також провела зустріч з Групою підтримки України в Конгресі США за участі Міністра Юлії Лапутіної та ветеранів російсько-української війни. 
Нагадаємо, що група підтримки України в Конгресі США – це двопартійна  група підтримки України в палаті представників Конгресу США, створена в червні 1997 року у Вашингтоні. 

Відбулася також зустріч з Офісом Конгресмена Don Bacon в особі його головної радниці Valerie Foy. 

Don Bacon –  член Палати Представників Конгресу США від Небраски (республіканець), американський бригадний генерал ВПС США у відставці. Здобув політологічну освіту, але 30 років життя віддав американському війську. Під час своєї кар’єри у ВПС конгресмен Бекон спеціалізувався на радіоелектронній боротьбі та розвідці, виконав 16 бойових завдань, зокрема, 4 на Близькому Сході. 

Має безліч нагород та був обраний найкращим командиром крила ВПС Європи за час, проведений на авіабазі Рамштайн. Після звільнення з ВПС у 2014 році конгресмен Бекон працював військовим радником конгресмена Джеффа Фортенберрі, а у 2016 році і сам був обраний до Палати Представників Конгресу. 

Зараз конгресмен Бекон є членом двох комітетів Палати представників: Комітету з питань збройних сил і Комітету з питань сільського господарства. Вектори роботи: с/г, зовнішня політика, ринок праці та економіка, національна безпека, ветеранська політика. Зокрема, був одним з ініціаторів документу підтримки ветеранів, які пережили сексуальне насильство, також стурбований питаннями доступу ветеранів до якісного медичного обслуговування тощо, регулярно зустрічається з ветеранськими організаціями, ротарі клубами Підтримує Україну, наприклад, був ініціатором резолюції щодо викрадення рф українських дітей, а також виступає на захист прав українських біженців на території штату Небраска. Виступає за збільшення поставок зброї.

Маємо враження і від зустрічі з NDI та Kristina Jeffers, програмною директоркою (Євразія). Тема перемовин – інклюзивність, ЛГБТ та жінки у армії.

Національний демократичний інститут є позапартійною, некомерційною, неурядовою організацією, яка працює задля посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади. 

З часу свого заснування в 1983 році НДІ та його місцеві партнери працюють задля забезпечення проведення чесних виборів, залучення громадян до суспільних процесів, сприяють відкритості та прозорості влади, а також збільшенню рівня політичної участі жінок.

Далі – зустріч з лідерським центром “Відкритий світ”. Він адмініструє програму «Відкритий світ» — одну з найефективніших програм обміну США для країн пострадянського простору. Програма дала змогу більш ніж 29 000 нинішніх і майбутніх лідерів з Азербайджану, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, України, Таджикистану та Туркменістану змістовно залучити та взаємодіяти з членами Конгресу, персоналом Конгресу та тисячами інших американців, багатьма з яких є безпосередніми професійними колегами делегатів. 

Команда УВФ переговорила також з Tina Swaranowic – директоркою із управління закупівлями та нагляду в Тренувально-доктринальному командуванні Армії США (TRADOC), програмною менеджеркою Warrior Games Департаменту оборони США та  Invictus Games. 

Мали діалог і з виконавчим директором Union Veterans Council – Will Attig. 

Відомо, що Union Veterans Council об’єднує ветеранів робітничого класу, щоб вони мали можливості висловитися щодо проблем, які їх найбільше турбують. Особливо щодо потреби в хорошій роботі та гарантії належного забезпечення ветеранських пільг та послуг. Надає допомогу у працевлаштуванні ветеранів та проводить навчальні курси з перекваліфікації для ветеранів, зокрема з USPS (головна пошта США). Має розгалужену систему з великою кількістю афілійованих установ по всім Сполученим Штатам. 
Крім того, вони ведуть моніторинг за приватні підприємства та державних посадових осіб до притягають до відповідальності за їхні слова та дії, які порушують свої обіцянки чи права ветеранів. 
Will був гостем на нашому заході «Heroes Support Heroes” та придбав на аукціоні картину від дружини загиблого захисника України.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити:

Український ветеранський фонд
ЄДРПОУ 44565396
МФО 820172
UA388201720313231001301022947
в Державна казначейська служба України м. Київ

Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/ company Name УВФ IBAN Code UA863052990000025300015000517
Назва банку/ Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/ Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/ Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33
Банк-кореспондент/Correspondent bank JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 890-0085-754
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N
Банк-кореспондент/Correspondent bank The Bank of New York Mellon, New York, USA
Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/company Name УВФ IBAN Code UA453052990000025302035000647
Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/ Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/ Account in the correspondent bank 400886700401
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank COBADEFF
Банк-кореспондент/Correspondent bank Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 6231605145
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASDEFX
Банк-кореспондент/Correspondent bank J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY