Ветеран-винахідник Олексій Клюковкін

«З 2003 року я займався будівництвом, металоконструкціями, пічним опаленням. Але у 2019 році все-таки виявив громадянську позицію й пішов до Збройних сил. Пройшов дві ротації на Донбасі й застав уже близько семи місяців цієї війни», — розповідає Олексій Клюковкін, який представляє Полтавщину. 

Загалом він прослужив 3,5 роки, звільнившись у вересні 2022 року за сімейними обставинами.  

Олексій уже був співзасновником підприємства «АЛЄКО ГЛОБИНЕ», яке надавало будівельні послуги. Але перебування на фронті надихнуло його відкрити на базі підприємства зовсім інший цех — з виробництва автономних обігрівачів.  

«Перебуваючи в Збройних силах, мені завжди хотілося мати якийсь автономний обігрівач. Щоб було мінімум палива й більше тепла. Адже я маю досвід роботи з пічним опаленням і можу відтворити всі процеси», — каже Олексій.

Врешті-решт він створив власний унікальний обігрівач.    

«Боявся енергетичної кризи, хотів обігріти свою сім’ю. Тепер я розумію, що ці обігрівачі можуть допомогти й населенню, особливо, якщо буде повний блекаут», — розповідає ветеран.

Розробка винахідника — це щось на кшталт буржуйки. Але секрет обігрівача — у паливному елементі, який може горіти більше як три години, і в спеціальному теплообміннику, який дуже добре обігріває приміщення.

«Паливний елемент створюється на основі парафінів і стружки, що спресовуються. Це, між іншим, дає мінімальний вихід вихлопів. Але можуть бути й інші наповнювачі. Можна закласти до обігрівача, наприклад, тканину, пролиту жиром. Тобто навіть не купуючи спеціальний паливний елемент, будь-яка родина зможе вижити в критичних умовах», — пояснює Олексій.

Звісно, є в планах виробництво таких обігрівачів і для армії. 

«Була попередня розмова з військовими. Хочу передати якісний зразок і підписати договір на їх вироблення», — каже підприємець.

Кошти від ветеранського фонду підуть на необхідне обладнання й стартові матеріали.  

«Якби не спеціалісти й моя команда, то подавати заявку на конкурс було б важче. Я ж планую, щоб підприємство працювало, підбираю співробітників. Тому не обійшлося без допомоги людей з юридичною та економічною освітою», — констатує Олексій Клюковкін.

Наостанок він дуже попросив нашу редакцію виразити щиру подяку співробітникам ветеранського фонду. Назвав всіх поіменно — і директорку, і менеджерів:
«Приємно було працювати, гарні спеціалісти. Хотілося б, щоб їх відзначили». 

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: