Дракони, дракари та гобіти: родина ветерана будує унікальний парк

Захоплення японською культурою переросло у дещо більше. Ветеран будує дитячий розважальний парк «Земля драконів».

Антон Бростовський – переможець конкурсної програми #ВАРТО від Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів. У 2014 він пішов добровольцем в АТО, став до лав ЗСУ. У 2016 повернувся і приєднався до сімейного бізнесу.

Ветеран розширив рамки виробництва речей із дерева, яке започаткував його батько. Починали із декоративних меблів, дерев‘яних сходів, потім альтанки, а зараз – будують розважальні парки.

Останній авторський проєкт Антона, «Гюргівська фортеця» в місті Біла Церква, став переможцем конкурсу на фінансування з громадського бюджету. Весною 2022 року фортеця мала почати працювати. Проте з першими вибухами 24 лютого Антон разом із молодшим братом поїхали у військову частину. Справу продовжили батьки.

Антон є керівником середньовічного клубу «Гюргів» (старовинна назва Білої Церкви). Усі свої знання та навички він втілив в ідею створення дитячого розважального інтерактивно-пізнавального парку «Земля драконів». Цей проєкт фінансово підтримає Український ветеранський фонд.

«Подали ідею проєкту й перемогли. Уже мали досвід такого бізнесу. Антон як ФОП брав участь у державних закупівлях і тендерах. Головне було вкластися в суму, ретельно все розписати й заздалегідь домовитися з постачальниками, щоб ціни зафіксувати, бо вони швидко зростають», — каже мати ветерана, Ірина.

Фінансова підтримка переважно піде на будматеріали. Також втілення проєкту передбачає створення додаткових робочих місць. Поки, за словами Ірини, до створення парку творчі люди долучаються на волонтерських засадах.

Японська культура та архітектура припала Антону Бростовському до душі. На ринку України – це рідкість. Це – оригінально.

Ми радо підтримуємо ветеранські проєкти, які започатковуються зі щирого захоплення.

Фото — з особистого архіву Антона Бростовського

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: