Ветеран Сергій Швець має власну страусину ферму! Історія переможця конкурсу #ВАРТО РОБИти СВОЄ

Ветеран Сергій Швець має власну… страусину ферму! А ще Сергій переміг у конкурсній програмі #ВАРТО РОБИти СВОЄ! Тепер підприємець отримає кошти та поповнить свою “Саванну” чотирма сім’ями екзотичних пташок. 

Ви також можете отримати кошти на розвиток власної справи. Незабаром стартує чергова конкурсна програма від УВФ на підтримку ветеранського бізнесу.

Детальніше: https://veteranfund.com.ua/contests/#2023

А поки ви готуєтесь до участі та  доопрацовуєте останні штрихи бізнес-проєктів, розповідаємо історію Сергія Швеця. 

Сьогодні ферма “Саванна” на Прикарпатті добре відома туристам. Подивитись струнких та дужих африканських страусів приїжджають із різних куточків України.  Тут родина Швеців створила для птахів усі умови. Але шлях до цього був непростим. 

🔶2013-й рік – ідея створення страусиної ферми виникає у мами Сергія. Саме пані Оксана стала ініціаторкою власної справи, а син підтримав маму та з часом втілив у життя.

🔶2014-й рік – усі плани Сергія та його родини відійшли на другий план. Адже, першочерговим завданням і обов’язком став захист країни від окупанта. Сергій Швець пішов до війська та воював на гарячих точках Донецького напрямку.

🔶2015 рік – повернення з фронту та початок будівництва ферми. Ветеран Сергій Швець разом з родиною власними руками почали будувати ферму у затишному селі на Прикарпатті.

🔶 5 років тривало будівництво. Земельна ділянка, де розташована ферма, дісталась Сергію у спадок від дідуся, згодом ветеран отримав ще й 2 гектари від держави. Дім для птахів був готовий тож Сергій придбав страусину ферму та перевіз страусів  з Миколаївщини у хутір Ловаги.

Страусине господарство ветерана розвивалось: розведення молодняка, виробництво яєць, туризм та навіть унікальні писанки на страусиних яйцях. Саме сюди приїжджають дорослі та діти аби більше дізнатись про страусів: яка їхня вага? Що вони їдять? Як виглядають маленькі страусенята?

“Це дуже гарна, екзотична птиця. Це одна з причин того, що ми обрали саме такий вид сільського господарства. За ними дуже цікаво спостерігати. Страус – це найбільший птах у світі. Вони несуть найбільші яйця у світі, від 1,5 до 2 кг. Одне таке заміняє лоток курячих яєць. Наших птахів люблять туристи. А самі страуси дуже допитливі і залюбки йдуть на контакт з людьми”, – каже про свою справу Сергій. 

Проте історія успішного бізнесу перетворилась у історію бізнесу, який виживав під час війни. Після 24 лютого 2023 року прибуток значно скоротився і саме існування ферми було під загрозою. Бізнесу потрібен був шанс, можливість на розвиток. У цьому Сергію допоміг Український ветеранський фонд Мінветеранів. У 2023 році ветеран Сергій Швець став учасником нашої конкурсної програми, переміг та отримує кошти на розвиток бізнесу.

“Я не знаю чи могли б ми впоратись з цими викликами самі. Аби вийти на рівень хоча б 2021 року, нам би знадобилось декілька років. А завдяки такій підтримці ми зможемо не тільки відновити попередні потужності, але й розвиватись та масштабуватись”, – ділиться своїм досвідом ветеран.

На отримані кошти Сергій вже придбав вантажний автомобіль, аби швидше та ефективніше виконувати господарські питання, а згодом планує придбати 4 племінні сім’ї африканських страусів та збудувати для них окреми загін. Бізнес працює, головне не стояти на місці та рухатись вперед.

Розведення екзотичних птахів чи відкриття кав’ярні, розбір завалів чи  вирощування ягід, виробництво одягу чи видавництво книг… Ми знаємо, що сфери вашої діяльності – найрізноманітніші і готові підтримати вас. Слідкуйте за нашими новинами, зовсім скоро старт нової конкурсної програми. Беріть участь та зміцнюйте фундамент власної справи. 

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: