“Східницький равлик”: історія бізнесу дружини полеглого героя Світлани Прибило та невістки Ольги Баумкетнер

Іван Прибило загинув на фронті, поклав своє життя за свободу та незалежність України. Проте його мрія живе далі. Її втілює у життя його родина у Східниці на Львівщині. Ця історія про сімейний ветеранський бізнес – равликову ферму, яку мають дружина полеглого героя Світлана Прибило та невістка Ольгу Баумкетнер.

Ідея створення равликової ферми серед Карпат виникла у Івана Прибила. У розпал війни втілити ідею у життя та створити ферму “Східницький равлик” змогли дружина та невістка.

“Ніхто не знав, чи вийде, чи виросте той равлик. Найбільше за цю справу, напевно, вболівав саме свекор. Навіть перебуваючи на війні, він постійно цікавився нашими успіхами. Ба більше, останнє наше листування – також про равликів”.

Іван Прибило загинув восени 2022 року. У пам’ять про коханого чоловіка, батька, гідного сина українського народу його рідні продовжують справу.

У перший сезон роботи вдалось зібрати понад 7 тонн равликів з 50 соток землі. З досвідом стає зрозумілим, як краще годувати, вирощувати, збирати та куди краще експортувати равликів.

Ба більше, дивитись на життя-буття равликів у Східниці – стало прекрасним досвідом для дітей з Луганщини. 40 дівчаток та хлопчиків гостювали у пані Ольги: грались, відпочивали, пізнавали гори та із захватом роздивлялись та годували равликів на фермі. Тому у пані Ольги виникла ідея: чому б не масштабуватись? Чому б не організовувати гастротури й для дорослих?

У цьому жінкам допоміг Український ветеранський фонд. Жінки стали переможницями нашої спільної з Фонд “МХП-Громаді” конкурсної програми #Варто “РобиТИ своє”. Та отримали надійну фінансову підтримку родинній справі.

Світлана та Ольга планують висадити майже гектар поля й отримати 20 т равлика. Бізнес матиме два напрямки:

  • вирощування та реалізація дорослого равлика за кордон через експортерів
  • організація точки гастротуризму в курортному ОТГ

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: