До Києва прибули американські ветерани, які заснували організацію для підтримки українських ветеранів та їхніх родин

На запрошення Українського ветеранського фонду Мінветеранів, до Києва завітали американські ветерани: Джордж Чунінг, Вільям Аттіг, Денніс Ді Джей Скелтон, Ліндсі Черч, а також Корі Байтроу, який є керівником апарату Американської федерації державних службовців.

Делегація зі Штатів прибула до України вперше. І мета візиту: презентувати організацію “Американсько-український ветеранський міст та поділитися напрацюваннями, досвідом та ідеями допомоги українським братам по зброї в їхній реінтеграції, працевлаштуванні, освіті тощо. Загалом це перша у світі організація, створена американськими ветеранами для підтримки українських ветеранів. 

Цього понеділка, 21 серпня, о 12:00 американці познайомлять громадськість, журналістів та всіх охочих із діяльністю “Американсько-українського ветеранського мосту”.

Чекаємо в Медіацентр Україна-Укрінформ за адресою вул. Богдана Хмельницького 8/16.

Вхід лише за реєстрацією: https://forms.gle/UYa7X4SmikhUyDq27 

Про учасників та їхню діяльність докладніше: 

Вільям Аттіг (William Attig)

Вільям Аттіг – американський ветеран, який У 2006-2009 роках проходив службу в Іраку та здобув звання сержанту ЗС Сполучених Штатів. Після повернення зі служби Вільям та його побратими зіштовхнулися проблемою безробіття. Він почав активну діяльність у американській ветеранській спільноті. Вільям став виконавчим директором Ради Спілок Ветеранів, однієї з найбільших організацій, яка займається питаннями працевлаштування та забезпечення гідних умов праці для ветеранів. Під час візиту команди УВФ до США, ветеран мав нагоду познайомитися з українськими ветеранами, Наразі Вільям є членом Американсько-українського ветеранського мосту, який приїхав в Україну з метою розвитку партнерства з українською ветеранською спільнотою.  

Денніс Ді Джей Скелтон (Dennis DJ Skelton)

Американський ветеран, особа з інвалідністю, співзасновник Paradox Sports, член Американсько-українського ветеранського мосту


Ді Джей Скелтон – американський ветеран, який проходив службу в Іраці, де здобув звання майора ЗС США. У 2004 році, під час битви за Фаллуджу, ветеран отримав серйозне поранення, через що з 2005 по 2010 році проходив службу у ЗС не на військових посадах. Після звільнення зі служби, ветеран почав займатися спортом і це допомогло йому реінтегруватися у суспільство. Ді Джей став одним зі співзасновників Paradox Sports – організації, яка допомагає ветеранам адаптуватися до мирного життя через активний, часом екстремальний, спорт. У 2022 та 2023 роках ветеран зустрічався з командою Українського ветеранського фонду, де він неодноразово висловлював підтримку українським ветеранам. У 2023 році він разом з іншими американськими ветеранами ініціював створення Американсько-українського ветеранського мосту. Члени цієї організації прибули в Україну з метою розвитку партнерства з українською ветеранською спільнотою.  

Джордж Чунінг (George Chewning)
Американський ветеран, Колишній співробітник Білого дому з питань інновацій, Виконавчий директор Американсько-українського ветеранського мосту

Джордж Чунінг — американський ветеран та колишній офіцер піхоти ЗС США. Після п’яти років військової служби в США та в Афганістані, він здобув ступінь магістра в Університеті Джорджа Вашингтона, а згодом  почав працювати  директором з юридичних питань ветеранської недержавної організації. Перш ніж повернутися на державну службу як співробітник Білого Дому з питань інновацій, він працював у сфері IT, зокрема в компанії Facebook. Джордж має великий досвід у роботі з державними органами, який він хоче використати для адвокації інтересів українських ветеранів перед Урядом США.

Корі Байтроу (Cory Bythrow) –  Керівник апарату Американської федерації державних службовців, член Американсько-українського ветеранського мосту

Корі Байтроу – керівник апарату Американської федерації державних службовців (American Federation of Government Employees), найбільшої профспілки держаних службовців країни, яка представляє 670 000 посадових осіб у 1000 територіальних відділеннях по всій території США. Він має ступінь магістра з державного управління від Університету Джона Гопкінса, а також ступінь бакалавра з політології від Школи громадянства та зв’язків з громадськістю Максвелла Сиракузького Університету. Містер Байтроу понад 15 років займався питаннями підтримки та адвокації прав американських державних службовців. У 2023 році він мав змогу зустрітися з командою Українського ветеранського фонду і висловив бажання підтримати українських ветеранів. Містер Байтроу прагне використати свій великий досвід для того, щоб впровадити в Україні найбільш ефективні практики з працевлаштування та реінтеграції ветеранів у цивільне життя. 

Ліндсі Черч – американський ветеран, виконавчий директор та співзасновник організації Ветерани меншин Америки (Minority Veterans of America).

Ліндсі Черч (вони) є виконавчим директором і співзасновником організації Ветерани меншин Америки – неприбуткової організації, яка займається забезпеченням справедливих умов для ветеранів, які належать до різних меншин – ветерани-представники національних меншин, жінки-ветеранки, ЛГБТК ветерани  та релігійні меншини. Ліндсі має майже десятирічний досвід роботи з ветеранами та громадськими організаціями. Вони сприяли тренінгам і оцінкам культурної компетентності, щоб переконатися, що організації та державні установи здатні ефективно й результативно обслуговувати своїх меншин і ветеранів. Ліндсі прагнуть використати свій великий досвід для забезпечення інтересів українських ветеранів, зокрема для представників різних соціальних груп ветеранів. 

З українського боку участь у презентації візьмуть: 

  • Володимир Лагута — український ветеран, чинний військовослужбовець, полковник, Голова правління Громадської Спілки “Рух ветеранів України”.
  • Дмитро Шатровський — український ветеран, чинний військовослужбовець, керівник  Всеукраїнської Громадської організації «Ветеранське Братерство».
  • Катерина Приймак — ветеранка, заступниця голови ГО «Жіночий ветеранський рух».

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити:

Український ветеранський фонд
ЄДРПОУ 44565396
МФО 820172
UA388201720313231001301022947
в Державна казначейська служба України м. Київ

Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/ company Name УВФ IBAN Code UA863052990000025300015000517
Назва банку/ Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/ Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/ Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33
Банк-кореспондент/Correspondent bank JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 890-0085-754
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N
Банк-кореспондент/Correspondent bank The Bank of New York Mellon, New York, USA
Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/company Name УВФ IBAN Code UA453052990000025302035000647
Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/ Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/ Account in the correspondent bank 400886700401
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank COBADEFF
Банк-кореспондент/Correspondent bank Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 6231605145
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASDEFX
Банк-кореспондент/Correspondent bank J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY