Синергія держави та ветеранів: у Києві відбувся ветеранський форум

У вівторок, 22 серпня, у Києві відбувся VI Міжнародний ветеранський форум “Україна. Захисники. Майбутнє”, організований Міністерством у справах ветеранів України, Українським ветеранським фондом, співорганізатор — Благодійна організація “Міжнародний благодійний фонд “Повернись Живим”.

Це традиційний щорічний форум. З безпекових причин уже другий рік захід відбувається у закритому форматі. 

Головна мета форуму: обговорення проблем ветеранів, шляхів їхнього вирішення у сфері реабілітації, реінтеграції, розбудова ветеранського суспільства і готовність всіх українців до повернення ветеранів у цивільне життя, озвучення перспектив ветеранської політики у країні й участі ветеранів у відновленні держави після Перемоги.

Обʼєднані гідністю заради майбутнього!

Відкрив VI Міжнародний ветеранський форум Президент України Володимир Зеленський. У своєму відеозверненні він зазначив, що цьогоріч держава заснувала нову українську політику – політику Героїв. Політику поваги та створення можливостей для всіх наших воїнів, для всіх наших ветеранів, завдяки яким Україна жива.

Президент наголосив: “З війни завжди повертаються іншими, ніж ішли на неї. І тому це особливо складно – після всього, через що пройшов, після всього, що довелося пережити, після всіх втрат, які бачив… особливо складно будувати життя. Але ви Герої! Ви потрібні! Ви потрібні Україні! Кожен і кожна, хто б’ється заради України, хто наближав та наближає перемогу України. Мільйони людей воюють і працюють заради того, щоб Україна вистояла й захистила себе. Потрібні всі з цих мільйонів! Жодних втрачених доль! Жодних втрачених поколінь! Жодних втрачених можливостей! І, звичайно, не втратити часу. Часу життя”.

Із вітальним словом до гостей форуму звернулися Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль, Секретар РНБО Олексій Данілов, Міністр оборони України Олексій Резніков, Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, заступник Державного секретаря парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у справах оборони, ветеранів і сімей військовослужбовців Ендрю Меррісон.

У заході взяли участь понад 500 учасників. Серед них: українські ветерани й ветеранки, а також іноземні ветерани та ветеранки, наші захисники і захисниці, представники влади, члени урядів держав-партнерів, дипломати, представники громадськості, ветеранських організацій, ветеранського бізнесу та наших міжнародних партнерів.

Форум проходив у форматі панельних дискусій, де обговорювали питання державної ветеранської політики, здоров’я та реабілітації ветеранів, повернення ветеранів до цивільного життя та реінтеграції в громади.

Паралельно з головною сценою працювала локація ветеранських бізнесів, де були близько 20 ветеранів-підприємців, які мали змогу показати свою продукцію, проєкти і розповісти про себе широкій громадськості. 

На другому поверсі працювала панель сайд-івентів. Тут обʼєдналися державні інституції, громадські організації, бізнеси, освітні та реабілітаційні заклади, міжнародні партнери і самі ветерани.

Сайд-івенти показали, що активних організацій, які працюють для ветеранів, дуже багато і вчора вони мали нагоду зустрітися і послухати одне одного, щоб надалі робити ще більше корисного для ветеранів.

На VI Міжнародному ветеранському форумі «України. Захисники. Майбутнє» у форматі TED X виступила Виконавча директорка Українського ветеранського фонду Мінветеранів Наталія Калмикова. 

Вона сказала: «Фонд – це не про цифри, а про людей». Наталія Калмикова наголосила, що наша команда є частиною спільноти – у нас працюють ветерани й ветеранки, родини захисників, захисниць і загиблих героїв. Тому їхні емоції та потреби нам близькі та зрозумілі. 

На потребах Наталія Калмикова зупинилась докладніше. В процесі досліджень ми відзначили, що 65% ветеранів планують відкривати бізнес. І серед нас є не тільки ті, які мають цей задум в планах, а ті, які це реалізували. Ветерани та їхні родини стали переможцями конкурсних програм УВФ. 

«Ми знаємо, що будь-яка підтримка є важливою, якщо є вчасною. І хочемо нагадати, що ветерани та родини – потрібні. Державі, собі, своїм близьким та Українському ветеранському фонду Мінветеранів», – підсумувала Наталія Калмикова.

Наталія Калмикова

Організатори Міжнародного ветеранського форуму висловлюють подяку партнерам: Програмі розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки в Україні, Представництву МОМ в Україні (МОМ в Україні), ІСАР Єднання.

Читайте також:

Про ветеранів і для ветеранів. Сайд-івенти у межах ветеранського форуму: https://veteranfund.com.ua/2023/08/22/sideevent/

Ветерани презентували свої бізнеси на ветеранському форумі «Україна. Захисники. Майбутнє»: https://veteranfund.com.ua/2023/08/22/forum-3/

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити:

Український ветеранський фонд
ЄДРПОУ 44565396
МФО 820172
UA388201720313231001301022947
в Державна казначейська служба України м. Київ

Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/ company Name УВФ IBAN Code UA863052990000025300015000517
Назва банку/ Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/ Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/ Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33
Банк-кореспондент/Correspondent bank JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 890-0085-754
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N
Банк-кореспондент/Correspondent bank The Bank of New York Mellon, New York, USA
Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/company Name УВФ IBAN Code UA453052990000025302035000647
Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/ Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/ Account in the correspondent bank 400886700401
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank COBADEFF
Банк-кореспондент/Correspondent bank Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 6231605145
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASDEFX
Банк-кореспондент/Correspondent bank J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY