Майстерня, де плавлять скло та кулі: як ветерани розвивають бізнес

Андрій Несмачний — ветеран із десятирічним досвідом, чинний військовий, офіцер і засновник крафтової майстерні Batart — про шлях ветерана у війську та в цивільному житті; про потребу творити своїми руками та відкриття майстерні; про війну та відновлення роботи майстерні в Ірпені.

особистий архів Андрія Несмачного

Тут плавлять скло та видувають склянки із кулями. Тут шиють ремені та виточують ножі. Тут плетуть символічні браслети з паракорду.

Саме тут восьмеро ветеранів, чинних військових знімають із себе броніки, РПСки та військову форму, відкладають автомати та одягають свої робочі фартухи.

У своїй майстерні вони відновлюються справою після фронту. Для них це не просто робота чи хобі – це реабілітація та магічна здатність ремесла лікувати.

фото з особистого архіву Андрія Несмачного

Один для одного – вони не просто колеги. Ці чоловіки створили своє ветеранське ком’юніті, де панують розуміння та підтримка. Разом вони радіють власним перемогам, разом вони переживають втрати своїх, рідних.

Засновник ветеранської благодійної майстерні Андрій Несмачний – ветеран із 10-річним досвідом, чинний військовий, офіцер та один іх переможців нашої конкурсної програми #Варто: Золоті руки.

особистий архів Андрія Несмачного

Про шлях ветерана у війську та у цивільному житті, про потребу творити своїми руками та відкриття майстерні, про війну та про відновлення роботи майстерні в Ірпені – читайте в інтерв’ю Андрія Несмачного для видання “Дзеркало тижня”

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: