Знайомимо з експертами “Варто почати власну справу”

Експертна рада "Варто почати власну справу"

До складу Експертної ради Українського ветеранського фонду, яка оцінюватиме проєктні заявки, подані на конкурс “Варто почати власну справу”, увійшли троє експертів — Ольга Веселовська, Марія Кот та Віталій Масюк. Розповідаємо детально про досвід і мотивацію тих, хто обиратиме проєкти, які отримають фінансову підтримку від фонду.

Ольга Веселовська має понад 10 років досвіду управління міжнародними проєктами у приватному та громадському секторі та понад 7 років — в управлінні неприбутковими організаціями. 

Отримала ступінь кандидата економічних наук у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана, має також ступінь Executive MBA з управління Шеффілдського університету (Англія).

З-поміж компетенцій експертки — запуск проєктів з нуля, розробка організаційних процедур, політик, проєктної та фінансової документації, зокрема налагодження процесів бюджетування та звітування (в тому числі перед міжнародними аудиторами), формування та розвиток команд, співпраця з державними партнерами різних рівнів щодо імплементації реформ, міжнародними організаціями, структурами ООН та проєктами міжнародної технічної допомоги. 

Маючи досвід фінансового управління багатомільйонними міжнародними проектами, Ольга є експерткою з питань бюджетування та фінансового менеджменту. З 2018 року працює в проєктах, спрямованих на протидію домашньому насильству та розвиток національної системи запобігання домашньому насильству.

«Щиро рада долучитися до когорти експертів Українського ветеранського фонду. Вірю, що ветеранський бізнес не лише сприятиме економічному відновленню нашої країни, але й стане справжнім драйвером її розвитку», — зазначає експертка.

Марія Кот — співзасновниця та керуюча партнерка в APT (українській агенції з інвестицій у людський капітал), викладачка в Бізнес-школі УКУ. 

Досвід Марії в IT-галузі та освіті налічує вже понад 14 років, з яких 8 років вона займає керівні посади у сферах рекрутингу та менеджменту, розвитку бізнесу та операційного управління. Є викладачкою UCU Business school, тренеркою та авторкою навчальних програм з управління персоналом, лідерства та HRM, сертифікованою фахівчинею SHRM (SCP, PMQ, Veterans at Work).

“Для мене участь у Експертній раді є можливістю посприяти підтримці й розвитку ветеранських ініціатив та проєктів, які можуть зробити нашу державу більш стійкою до поточних викликів та допомагатимуть економічному відновленню країни після війни. Я радію тому, що Український ветеранський фонд якраз і є тією платформою, що залучає компетентних та кваліфікованих експертів з різноманітним досвідом та експертизою з різних галузей і об’єднує їх під одним гаслом: піклування, підтримка та розвиток ветеранських можливостей. Оскільки я обізнана зі специфікою побудови та розширення бізнесу в Україні, розумію проблематику та потреби бізнесу в наш час, для мене важливо зробити свій внесок у стабільність та розвиток країни і в розвиток ветеранського руху, долучившись до Експертної ради”, — розповідає Марія.

Віталій Масюк — співзасновник та управляючий партнер в компанії “АШ БІ ДЖИ СІСТЕМЗ”, яка спеціалізується на інноваційних рішеннях у галузі бізнес-аналітики та управлінні комп’ютерними системами, є резидентом простору Дія.City. 

Упродовж 20 років Віталій Масюк спеціалізується в сфері обліку та управлінського консультування, останні шість років зосереджується на діджиталізації та автоматизації облікових процесів, оцінці інвестиційних програм з переробки та в аграрному секторі.

Віталій — магістр з менеджменту, має профільну освіту з бухгалтерського обліку, набув додаткових компетенцій у сфері управління проєктами в ІТ та оптимізації бізнес-процесів.

Є членом Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України та  членом ГО «НОВА ЧЕСНА УКРАЇНА». Спеціалізується на питаннях соціальної та кадрової політики Міністерства оборони України, адвокації прав військовослужбовців та ветеранів.

Як аспірант кафедри публічного управління і проектного менеджменту ДЗВО “Університет менеджменту освіти” НАПН України фокусує академічний інтерес та дослідницьку роботу на питаннях соціального захисту учасників бойових дій та механізму їх забезпечення.

“Цінністю програми “Варто почати власну справу” є якісна реінтеграція ветеранів. Маємо розширювати акцент з подяки ветеранам за їхню безцінну службу на створення умов для їхнього успішного входження в цивільний сектор. Вважаю, що це не лише моральне зобов’язання перед нашими захисниками, але й стратегічний крок для збереження та підтримки духу нації. Фінансова підтримка ветеранських бізнесів допомагає відновити їхню гідність та самооцінку, відчути себе корисними для суспільства, відкрити нові горизонти в мирному житті”, — пояснює Віталій Масюк свою мотивацію долучитися до складу Експертної ради Українського ветеранського фонду.

Зазначимо, що трьох експертів обрали серед 21 кандидата відповідно до вимог Положення про Експертні ради бюджетної установи “Український ветеранський фонд” та Положення про Комісію з добору експертів до Експертних рад. Наразі Експертна рада розпочинає опрацьовувати проєктні заявки, подані на конкурс “Варто почати власну справу”.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити:

Український ветеранський фонд
ЄДРПОУ 44565396
МФО 820172
UA388201720313231001301022947
в Державна казначейська служба України м. Київ

Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/ company Name УВФ IBAN Code UA863052990000025300015000517
Назва банку/ Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/ Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/ Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33
Банк-кореспондент/Correspondent bank JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 890-0085-754
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N
Банк-кореспондент/Correspondent bank The Bank of New York Mellon, New York, USA
Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/company Name УВФ IBAN Code UA453052990000025302035000647
Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/ Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/ Account in the correspondent bank 400886700401
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank COBADEFF
Банк-кореспондент/Correspondent bank Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 6231605145
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASDEFX
Банк-кореспондент/Correspondent bank J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY