Як реалізує проєкти для ветеранів ГО “Спілка учасників АТО м. Хмільника та Хмільницького району”

5 років тому вони створили для ветеранів реабілітаційний центр. У ньому учасники бойових дій та їхні родини можуть займатись у тренажерному залі, фітнес залі, відвідувати психолога та масажний кабінет.

Сьогодні вони запустили проєкт, де допомагають ветеранам розпочати власну справу та розвинути підприємницькі навички.

Йдеться про громадську організацію «Спілка учасників АТО м. Хмільника та Хмільницького району». Розповідаємо про створені ГО можливості для ветеранів детальніше.

Громадська організація із 2015 року допомагає учасникам бойових дій та їхнім родинам. Крім реабілітації, ГО:

  • допомагали ветеранам у юридичних питаннях
  • створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив
  • проводили просвітницькі заходи для дітей та молоді

До ГО завжди звертались ветерани, які хотіли відкрити власну справу. Вони допомагали, як могли. З початком повномасштабного вторгнення багато втратило роботу. Це питання стало особливо гострим. Так з’явилась ідея проєкту.

Аби успішно втілити ідею у життя, громадська організація звернулась за допомогою до Українського ветеранського фонду. Вони стали одними з переможців конкурсної програми Варто+ГО та отримали фінансування на проєкт.

Коли команда дізналася про перемогу, переповнювали емоції. Вони раділи, що зможуть продовжувати допомагати побратимам і посестрами.

Географія проєкту “Підтримка ветеранів в розвитку підприємництва: від перших кроків до стабільного доходу” –  місто Хмільник та ще вісім громад Вінниччини.

Для ветеранів проведуть триденний інтенсив. Фахові спеціалісти та представники ветеранського бізнесу навчатимуть учасників проєкту:

  • як зареєструвати ФОП
  • що таке регуляторна політика, антикорупційна експертиза НПА
  • які основні вимоги закону «Про адміністративну процедуру»
  • як орендувати та придбати державне чи комунальне майно
  • як брати участь в торгах через електронну систему Prozorro та багато іншого

Після навчання експерти допомагатимуть ветеранам та їхнім родинам створити бізнес-план та почати його втілювати у життя.

Відкрити власну справу мотивує і сам регіон. Тут актуальний зелений туризм, у громадах є культурні й історичні пам’ятки. ГО рекомендують звернути увагу на сільськогосподарську сферу, садівництво, виноградарство. Варіантів – безліч. Організація готова підтримати ветеранів у починаннях.

Ми раді допомагати тим, хто працює для ветеранів та їхніх родин. Впевнені, що незабаром у Хмільнику та районі з’являться нові успішні приклади ветеранського бізнесу.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: