У Києві презентували унікальний додаток для спортивної реабілітації ветеранів TRENVET

В Україні презентували перший мобільний додаток, який допомагає отримати безкоштовну спортивну реабілітацію ветеранам та військовослужбовцям.

TRENVET пропонує ветеранам та чинним військовослужбовцям швидкий онлайн доступ до безкоштовних спортивно-реабілітаційних послуг у всіх регіонах України: знайти тренера, реабілітолога та масажиста за спеціалізацією чи місцеположенням, користуючись фільтрами та геолокацією. А фахівцям із спортивної реабілітації – запропонувати свої послуги ветеранам.

Проект TRENVET створений ГО «Звитяга Нескорених» та ГО «Федерація стронгмену України» за підтримки Українського ветеранського Фонду. ГО «Звитяга Нескорених» та ГО «Федерація стронгмену України» займаються спортивною реабілітацією ветеранів та військовослужбовців з 2015 року.

“Такі проєкти як TRENVET дозволяють ветеранам відчути себе значно краще і зрозуміти, що про них турбуються, їх поважають. І все це – за рахунок бюджетних коштів. Так, держава надає можливість ветеранським ініціативам визначити, куди їм рухатися, що їм необхідно та як це реалізовувати. Це проєкти, в яких ветерани працюють для ветеранів”, – говорить Руслана Величко, виконуюча обов’язки Виконавчого директора Українського ветеранського фонду Мінветеранів.  

Творці додатку наголошують: ми працюємо або на фронті, або для фронту. А підтримка ветеранів та залучення їх до спорту – це справді важливо. 

“Кожен ветеран заслуговує на найкращу підтримку після повернення із зони бойових дій. Наш додаток TRENVET має на меті сприяти інтеграції ветеранів у цивільне життя завдяки спорту та спортивній реабілітації. TRENVET – це історія про те, щоби долучити в якомога більш автоматичному режимі більше тренерів, які відчувають в собі поклик своїми вміннями допомогти ветеранам повернутися з війни. Інша цільова аудиторія – це ветерани, які за допомогою додатка можуть визначити, де знаходиться найближчий спеціаліст, який може надати волонтерську спортивно-реабілітаційну допомогу, який підтримає його, заохотить його до регулярних тренувань”, – зазначає Сергій Конюшок, співзасновник TRENVET.

“Набагато легше прийти в зал, де є своє середовище, ветеранська спільнота або тренери, які тебе очікують на тренування, котрі запрошують на тренування. Ми сподіваємося, що ветеран захоче займатися фізичною культурою і спортом. Ми прагнемо якомога більше ветеранів залучити до фізичної культури і спорту, до здорового способу життя, бо вважаємо, що ця галузь є чи не найкращим інструментом соціалізації ветерана в цивільному житті”, – каже Василь Вірастюк, співзасновник TRENVET.

На презентації додатку для ветеранів – не говорили без ветеранів. Сержант 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Олександр Швачка в боях з росіянами навесні 2022 року на Київщині був важко пораненим та втратив частину ноги. 

“Я проходив довготривале лікування та операцію, потроху займався спортом, шукав способи себе реабілітовувати… Спорт – це один із вагомих важелів, який допомагає соціалізуватися ветерану і переключитися думками абсолютно від всіх проблем, від війни, більше комунікувати зі своїм середовищем, відновлювати свій морально-психологічний стан… Закликаю всіх ветеранів долучатися до спорту, адже завдяки спорту ви стаєте сильнішими не лише зовні, а й зсередини”, – говорить ветеран, він також є співзасновником додатка TRENVET. 

 Додаток доступний для завантаження на AppStore та Google Play.

Посилання на соціальні мережі мобільного додатку TRENVET: Facebook, Instagram

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити: