Українська правда відзначила внесок сотні жінок у захист і розвиток України: серед них Руслана Величко

У визнанні неймовірного внеску жінок у часи випробувань, Українська правда відзначила сотню жінок, які стали символами непохитної сили, мужності та надії для України. Серед них — Руслана Величко – Трифонюк, виконуюча обов’язки виконавчого директора Українського ветеранського фонду Мінветеранів, волонтерка Міжнародного благодійного фонду Повернись живим  та радниця заступниці Міністра оборони України, чиї зусилля значно посилили не лише військовий, але й соціальний захист країни.

Внесок у обороноздатність

Одним з ключових досягнень Руслани Величко стало ініціювання та впровадження важливих законодавчих змін у березні 2022 року. Ці зміни до Податкового та Митного кодексів України були спрямовані на здешевлення вартості продукції, необхідної для забезпечення національної безпеки і оборони, та відсічі агресії. Завдяки цим законодавчим ініціативам, волонтери та благодійні організації змогли ефективніше допомагати Збройним Силам України. Зокрема, у закупівлі товарів військового призначення та товарів подвійного використання.

Ці законодавчі зміни стали фундаментом для численних закупівель, які допомогли посилити обороноздатність України. У фонді “Повернись живим”, зокрема, Руслана Величко забезпечила закупівлю комплексу Bayraktar TB-2 з супутніми товарами, бронемашин, та багато інших товарів, що стали значним вкладом в обороноздатності країни. Руслана Величко відіграла ключову роль у цих процесах, забезпечуючи його спроможність відповідати на виклики часу. Зокрема з тим, що Фонд отримав можливість мати дозволи на імпорт таких товарів, як і інші благодійні фонди.

Відео Міжнародного благодійного фонду “Повернись живим”

Розвиток Українського ветеранського фонду

Розвиток Українського ветеранського фонду під керівництвом Руслани Величко також включав розширення програм підтримки ветеранів, в тому числі через кризові гарячі лінії, юридичні консультації та соціальну адаптацію. Фонд активізував свою діяльність у сфері реінтеграції ветеранів, сприяючи їх поверненню до цивільного життя, перекваліфікації та працевлаштуванню. Ініціативи Величко знайшли підтримку у міжнародних партнерів, включаючи Міжнародний фонд “Відродження” та IREX, NATO, що значно розширило можливості фонду у допомозі українським ветеранам.

Дівчина-байрактар

Дівчина-байрактар, саме так охарактеризував Руслану Величко Мілан Лєліч, заступник головного редактора “РБК-Україна”

Не лише тому, що в 2022 році вона вела наймасштабніший проєкт фонду “Повернись живим” із закупівлі трьох “Байрактарів” з усім супутнім обладнанням. А й через ударну силу, з якою вона реалізує свої незліченні проєкти, як у “Повернись живим”, так і в Українському ветеранському фонді. А раніше – при створенні “Мілітарного”, проєктах щодо відкритих даних, багаторічному спостереженні на виборах в “Опорі” тощо. Всього, мабуть, не згадає і вона сама. 

“Руслана каже, проєкти, подібні закупівлі “Байрактарів”, це для неї перш за все режисура, відсилаючи до першої – режисерської – освіти: треба заздалегідь продумати весь проєкт і прорахувати всі можливі комбінації”, розповідає Мілан Лєліч. 

Якщо до режисерських навичок, юридичних знань і практики їх застосування додати ще й її жорсткий, інколи навіть колючий, але дуже сильний характер – така ударна сила ще здатна буде здивувати багатьох. 

Її внесок у зміцнення оборони та підтримку соціального захисту в Україні став важливою частиною загальнонаціональних зусиль, що заслуговує на високе визнання.

Руслана Величко, разом з іншими жінками, демонструє приклад мужності, лідерства та відданості справі, надихаючи суспільство на подальші звершення та єднання навколо спільних цілей.

Відзнака Українською правдою сотні жінок за їхній непереможний дух і внесок у захист країни підкреслює значення кожної особистості у створенні міцної, стійкої та справедливої України. Ця відзнака слугує нагадуванням про силу, що лежить у спільній праці та непохитному відданні ідеалам свободи та незалежності.

Сайт працює у тестовому режимі.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати на e-mail:

Банківські реквізити:

Український ветеранський фонд
ЄДРПОУ 44565396
МФО 820172
UA388201720313231001301022947
в Державна казначейська служба України м. Київ

Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/ company Name УВФ IBAN Code UA863052990000025300015000517
Назва банку/ Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/ Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/ Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33
Банк-кореспондент/Correspondent bank JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 890-0085-754
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N
Банк-кореспондент/Correspondent bank The Bank of New York Mellon, New York, USA
Реквізити підприємства/ Company details Назва підприємства/company Name УВФ IBAN Code UA453052990000025302035000647
Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
SWIFT code банку/ Bank SWIFT Code PBANUA2X
Адреса підприємства/Company address UA 01001 м Київ пров Музейний б.12
Банки кореспонденти/Correspondent banks Рахунок у банку-кореспонденті/ Account in the correspondent bank 400886700401
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank COBADEFF
Банк-кореспондент/Correspondent bank Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 6231605145
SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASDEFX
Банк-кореспондент/Correspondent bank J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY